Economie

România a primit 30 de milioane de euro pe zi, fonduri europene

Absorbția fondurilor europene a însemnat 30 de milioane de euro, pe zi, numai în ultimul an, susține Marcel Boloș, la finalul mandatului său la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Absorbţia pentru perioada 2014 – 2020 a ajuns la 77% şi există „şanse cât se poate de reale” să ajungă la 100%, susţine el.

„La 4 mai 2022 spuneam că dedic acest mandat la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene beneficiarilor care au nevoie de eficientizarea implementării proiectelor prin care construim viitorul României, şi în egală măsură, au nevoie de sprijin pentru debirocratizarea accesului la finanţările europene. Am ajuns în punctul în care trebuie să vă spun rămas bun, cu speranţa că activitatea mea s-a apropiat de aşteptările dumneavoastră. Asta după un an în care am făcut tot ce am putut să valorific puterea fondurilor europene pentru a stimula dezvoltarea economică şi pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. An în care au întrat zilnic în România peste 30 de milioane de euro”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Marcel Boloş.

Potrivit acestuia, prin concentrarea spre descentralizare, debirocratizare, transparenţă, predictibilitate, investiţii strategice în infrastructură, inovare şi educaţie, „am pus bazele unei creşteri durabile şi am îmbunătăţit competitivitatea naţiunii noastre”.

Potrivit ministrului, proiectele finanţate din bani europeni sub Guvernul Nicolae Ciucă „au creat locuri de muncă, au stimulat antreprenoriatul şi au consolidat sectoare cheie, făcând economia mai rezistentă şi mai dinamică”.

Marcel Boloş, care pleacă de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, va prelua, de joi, portofoliul de ministru al Finanţelor. 

Vizualizări: 52

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: