Eveniment

România se află sub o cupolă de foc

Se anunță temperaturi sufocante săptămâna aceasta în România, lovită de valuri crunte de căldură. 

România, ca de altfel și alte țări europene, se va afla sub o cupolă de foc, cu temperaturi care vor depăși pragul de disconfort și vor pune probleme persoanelor în vârstă și celor cu maladii cardiace. Valurile istorice de căldură care au lovit Europa încă de anul trecut continuă să alimenteze și pârjolul anunțat în această vară.

Valul de căldură care a cuprins țara se va intensifica. Potrivit ANM, canicula va cuprinde multe regiuni ale României, cu valori termice superioare celor obișnuite pentru săptămâna aceasta.

Maxime de 38 și chiar 39 de grade și chiar 40 de grade au fost anunțate pentru această săptămână. Disconfortul termic va fi resimțit iar pragul de 80 de unități al indicelui de temperatură-umezeală va fi depășit.

În Europa, unde experții consideră că încălzirea globală avansează de două ori mai rapid decât media, mai multe țări suferă la începutul acestei veri. Mai multe țări mediteraneene au instituit, de asemenea, alerte telefonice pentru a informa rezidenții cu privire la cele mai recente avertismente, informații și recomandări în vigoare.

Aceste măsuri vin în contextul în care un studiu estimează că peste 60.000 de persoane au murit din cauza căldurii vara trecută. În jurul Mediteranei, temperaturile depășesc uneori  40°C, ceea ce obligă autoritățile să ia măsuri pentru a face față acestor valuri de căldură și riscului de incendii.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: