Eveniment

S-a umplut și România de nebuni

Un bărbat de 39 de ani s-a urcat pe o garnitură de metrou la Piaţa Victoriei și a pulverizat substanțe dintr-un extinctor. La fața locului au intervenit polițiștii, iar unul dintre ei s-a urcat după bărbat și l-a coborât cu forța, în aplauzele călătorilor.

La o stație distanță, la Piața Romană, un alt bărbat a folosit un extinctor în vagon.

Creșterea numărului de persoane care comit fapte antisociale poate fi influențată de o serie de factori sociali, economici, psihologici și culturali.  O creștere a șomajului, sărăcia și inegalitatea economică pot conduce la frustrări și stres, care, la rândul lor, pot determina comportamente antisociale. Persoanele aflate în dificultate financiară pot recurge la fapte antisociale pentru a-și asigura necesitățile de bază.

 O educație precară și lipsa unor valori morale solide pot contribui la creșterea comportamentelor antisociale. În lipsa unor modele pozitive și a unei educații adecvate, indivizii pot adopta comportamente deviante.

Persoanele care trăiesc în medii în care faptele antisociale sunt comune sau acceptate social pot fi mai predispuse să comită astfel de fapte. Grupurile de prieteni sau comunitățile care promovează astfel de comportamente pot influența negativ indivizii.

Tulburările psihice sau lipsa suportului psihologic pot contribui la comportamente antisociale. Persoanele care suferă de tulburări de personalitate, cum ar fi tulburarea de personalitate antisocială, sunt mai predispuse să comită fapte antisociale.

Expunerea constantă la violență și comportamente antisociale în media, inclusiv în filme, jocuri video și rețele sociale, poate desensibiliza indivizii și poate normaliza astfel de comportamente.

Vizualizări: 53

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: