Justiție

Şeful Poliţiei Caracal, trimis în judecată

Şeful Poliţiei Caracal şi alţi trei poliţişti au fost trimişi în judecată de către procurorii Curții de Apel Craiova, fiind acuzaţi de abuz în serviciul, pentru modul în care au intervenit după dispaţiţia Alexandrei Măceşanu.  

Luni, 24 iulie, s-au împlinit patru ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu, o fată de 15 ani din Dobroșloveni, Olt, elevă în clasa a X-a la unul dintre cele mai bune licee din Caracal.

La patru ani de la moartea Alexandrei Măceșanu, dar și a Luizei Melencu, Gheorghe Dincă, suspectul principal, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane și alte infracțiuni. 

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul. 

Luni, șeful Poliţiei Caracal şi alţi trei poliţişti au fost trimişi în judecată de către procurorii Curții de Apel Craiova, fiind acuzaţi de abuz în serviciul, pentru modul în care au intervenit după dispaţiţia Alexandrei Măceşanu.  

Vizualizări: 56

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: