Justiție

Șoferul criminal se droghează de la 14 ani

Tânărul care a condus drogat în stațiunea 2 Mai și a ucis două persoane, a mai avut două dosare penale deschise de către DIICOT, ambele pentru deținere de substanțe stupefiante. Matei Vlad Pascu a fost prins cu cannabis asupra sa încă de la vârsta de 14 ani.

DIICOT a detaliat marți cauzele penale în care a mai fost implicat tânărul de 19 ani.

„În fapt, la data de 5 aprilie 2017, a fost depistat de lucrători din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București pe o stradă din capitală, având asupra sa o foiță de hârtie de culoare alba și o punguță din material plastic transparent conținând cantitatea totală de 0,39 grame canabis.  Prin ordonanța din 30.10.2019 s-a adoptat în acest dosar o soluție de clasare cu privire la infracțiunea de deținere, fără drept , de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 cu motivarea că potrivit art. 113 alin. 1 Cod penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal”, a informat DIICOT.

„În cel de al doilea dosar înregistrat la DIICOT în anul 2022, s-au efectuat cercetări cu privire la fapta de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, prev. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/ 2002 reținându-se că la data de 3 februarie 2022 aceeași persoană (având vârsta de 18 ani) a fost depistată de organele de poliție în incinta unui complex comercial din municipiul București având asupra sa un pliculeț din material plastic transparent ce conținea cantitatea de 0,68 grame canabis”, a mai transmis instituția.

 

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: