Politică

Șoșoacă a mers cu icoane în Parlamentul European

Diana Șoșoacă a boicotat votarea pentru reconfirmarea Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European, anulându-și votul în direct pe Facebook.

În timp ce se filma live, îmbrăcată în port popular și înconjurată de icoane și mir, Șoșoacă a declarat: "Am adus icoanele, Sf. Parascheva, Maica Domnului, Iisus Hristos și aici o cocardă cu România. Am adus și tămâie, da, cu esență de trandafir și o să dăm".

De la votul de ieri nu au lipsit incidentele, unii extremiști refuzând să se ridice la imnul Uniunii Europene. Roberta Metsola a fost reconfirmată în funcția de președinte al Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate. Totodată, doi români, Victor Negrescu și Nicu Ștefănuță, au fost aleși vicepreședinți ai legislativului european, ambii fiind la cel de-al doilea mandat de europarlamentar.

În prima zi a noului legislativ european, mai mulți eurodeputați au solicitat suspendarea drepturilor de vot ale Ungariei, în urma vizitelor premierului Viktor Orban la Moscova și Beijing. Ungaria deține pentru următoarele șase luni președinția Consiliului European.

 

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: