Eveniment

Sportiv român, recuperat din Marea Neagră!

Sportivul Alex Dumbravă a pornit în această aventură pentru o cauză umanitară și a fost salvat, vineri dimineață, de reprezentanții ARSVOM.

Un sportiv româna fost recuperat din Marea Neagră, după ce a plecat singur într-o barcă cu vâsle. 

Sportivul pornise într-o aventură pentru a doborî un record mondial, în scop umanitar. Vineri, a fost salvat de reprezentanții Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).

Sportivul se afla la 80 de mile marine de Mangalia, într-o barcă cu vâsle. El a apelat la ajutorul salvatorilor, în noaptea de joi spre vineri, după ce a acuzat o stare de rău.

„În această noapte, MRCC a solicitat intervenţia A.R.S.V.O.M, în vederea unei operaţiuni de căutare şi salvare pe mare, a unei persoane aflată în larg, la circa 80 mile marine travers de Mangalia.

La solicitarea MRCC, SAR MAIA a plecat din Portul Mangalia, la ora 01:08, pentru preluarea persoanei aflate în larg, intr-o ambarcaţiune cu vâsle”, a transmis ARSVOM, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții centrului, care se ocupă cu acțiunile de salvare pe mare, au reușit să îl recupereze. Alex Dumbravă era sleit de puteri și s-a plâns de dureri de spate, dar și de genunchi.

Aventura sportivului român a început pe data de 10 iulie. Acesta își dorea să traverseze Marea Neagră într-o barcă cu vâsle, plecând din Portul Mangalia. Alex Dumbravă voia să ajungă la Batumi, în Georgia, în 20 de zile vâslind 1.200 km.

 

Românul își propunea să doboare un record mondial și să ajute copiii care aveau nevoie de ședințe de logopedie. El deține un alt record pentru traversarea Mării Negre în echipaj extins.

 

Vizualizări: 51

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: