Externe

Teroristul de la Bruxelles a avut pașaport românesc fals

Abdesalem Lassoued, tunisianul radicalizat care a ucis doi suedezi luni, în Bruxelles, în numele Statului Islamic, a avut un pașaport românesc fals, pe care l-ar fi cumpărat din Franța cu 3.000 de euro. El a mers prin mai multe state europene și avea antecedente penale.

Faptul că Abdesalem Lassoued a avut pașaport românesc fals a fost constatat cu ocazia arestării sale din 2012, în Suedia, scrie presa din această țară, citată de Antena 3. El avea antecendente penale, iar în 2012 a fost condamnat în Suedia pentru infracțiuni legate de droguri. În timpul unor raiduri de atunci, soldate cu arestarea lui, polițiștii au găsit pașaportul asupra sa.

Tunisianul le-a spus anchetatorilor că a cumpărat pașaportul din Franța cu 3.000 de euro. Întrebat de ce a făcut asta, el a răspuns: „Pentru că nu am permis de ședere în Europa. Am avut un permis de ședere în Italia valabil 6 luni. Am plecat din Italia în Norvegia pentru a solicita azil”.

Tot atunci, Abdesalem Lassoued a mai susținut că a lucrat ilegal în Norvegia, Italia și Franța. De altfel, el ceruse azil în patru țări europene, începând cu anul 2021.

 

Vizualizări: 53

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: