Administrație

Un nou impozit pentru mașinile scumpe

În următoarele două săptămâni, coaliția de guvernare va decide ce măsuri fiscale va lua pentru a reduce deficitul bugetar.

Până acum, guvernanții au decis ca TVA pentru cărți și hrana animalelor să rămână neschimbată, să introducă o acciză pentru produsele cu un conținut ridicat de zahăr și se ia în calcul și un nou impozit pentru mașinile scumpe.

Până acum, liderii coaliției de guvernare au anunțat că vor rămâne în cele din urmă trei cote TVA, adică 5, 9 și 19%. Singura excepție, cu TVA 5%, va fi pentru cărți și manuale.

Și TVA pentru hrana animalelor va rămâne, potrivit unor surse, așa cum este acum, la 9%. Liderii politici au mai spus și că vor elimina anumite excepții fiscale. De exemplu, în domeniul IT ar urma să se aplice un impozit pe venit pentru angajații care au venituri mai mari de 10.000 de lei brut. Pe de altă parte, potrivit unor surse, coaliția ar fi renunțat la ideea de a crește impozitul pe dividende, de la 8 la 10%.

Se anunță și alte modificări, despre care încă se mai discută. Este analizată introducerea unui nou impozit pentru mașinile de lux, cu o valoare de peste 100.000 de euro și nu mai vechi de trei ani.

Și se discută și despre o acciză pentru produsele cu un conținut ridicat de zahăr, dar încă nu se știe cât va fi și pentru ce produse.

Lista completă a măsurilor ar urma să fie gata la jumătatea lunii august, au mai spus liderii politici. Ei speră, în acest fel, să aducă venituri suplimentare la buget de 6 miliarde de lei.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: