Eveniment

Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele diesel

Cumpărate inițial doar de șoferii cu venituri mari, mașinile electrice și hybride au început să fie tot mai accesibile.  

Mai mult, pentru prima dată la nivel european, vânzările acestor autoturisme le-au depășit cu aproape două procente pe cele diesel.

La fel stau lucrurile și în țara noastră, unde mașinile cu baterie au ajuns să fie vândute inclusiv la mâna a doua. În funcție de numărul de kilometri, prețurile sunt mai mici, în medie, cu 20-30%, față de o mașină nouă.

Pe străzile din România circulă în prezent aproape 200.000 de mașini electrice și hybrid, potrivit datelor oficiale. Numărul a crescut constant în ultimii ani, asta și ca urmare a ofertei din partea producătorilor de autoturisme.

În plus, stimulentele financiare oferite de statele europene pentru schimbarea mașinilor vechi cu cele pe baterie au dus la creșterea vânzărilor. În același timp a frânat puternic vânzarea de mașini diesel.

Pe piața europeană de autoturisme noi, pentru prima dată în luna iunie, vânzările de mașini electrice le-au depăsit pe cele diesel.

Au fost înmatriculate 160.000 de mașini electrice în Uniunea Europeană, față de 140.000 diesel.

Mașinile electrice și hybride au început să fie vândute inclusiv la mâna a doua. Într-unul dintre cele mai mari târguri de profil, aceste autovehicule reprezintă 10% din totalul vânzărilor. De exemplu, o mașină electrică din 2021 se vinde cu 11.500 de euro.

 

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: