Comunitate

Viscolul face prăpăd

A fost o noapte de iarnă autentică în aproape toată ţara, cu vijelii şi ninsori abundente şi rafale de vânt de peste 100 kilometri pe aoră. În această dimineaţă, Dobrogea a intrat sub cod roşu de viscol, iar în judeţul Constanţa toate drumurile judeţene au fost închise. Până în acest moment s-au înregistrat cel puţin 50 de apeluri la 112, care anunţau maşini înzăpezite şi copaci căzuţi. 

Judeţul Constanţa a intrat în această dimineaţă sub cod roşu de ninsoare şi viscol. Peste 30 de utilaje au ieşit pe drumurile judeţene pentru a curăţa carosabilul. Vizibilitatea este extrem de redusă, iar vântul bate cu 100 de kilometri pe oră. S-a dat şi primul Ro-Alert de vreme severă, iar toate drumurile judeţene au fost închise din cauza vizibilităţii reduse.

Tot în această dimineaţă au fost semnalate şi cinci apeluri la 112. Între comunele Corbu şi Săcele o maşină a derapat şi a ajuns în sanţ. De altfel, şase judeţe se află în acest moment sub cod roşu de ninsori. În oraşul Constanţa, mai mulţi copaci puşi la pământ şi două acoperişuri au fost smulse de rafalele puternice.

50 de turişti au fost salvaţi de către salvamontişti, după ce au rămas blocaţi pe creasta Parângului Mic. După ce au văzut că s-a întunecat şi nu mai pot coborî, oamenii au sunat după ajutor. O echipă de salvatori montani a pornit în căutarea lor. În final, întregul grup a ajuns în siguranță, în stațiunea Parâng. În zonă a fost emis un cod portocaliu de vreme severă.

În staţiunea Rânca, unde a nins mai bine de două zile, stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri. Iar pe Dumul Naţional 67C, care duce spre staţiune, mai multe utilaje au ieşit pentru a curăţa drumul.

A nins în majoritatea judeţelor din Moldova. În judeţul Bacău a fost cod portocaliu de viscol, iar în comuna Sascut un autotren a derapat, iar mai apoi s-a răsturnat şi a ajuns în şanţ. Şoferul ar fi adormit la volan.

 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: