Externe

Zeci de mii de persoane, evacuate din Tenerife

Mii de persoane au fost evacuate în weekend din casele lor de pe insula spaniolă Tenerife, în timp ce un incendiu de vegetaţie care face ravagii în nordul insulei rămâne scăpat de sub control.

Din fericire, zonele turistice importante au fost cruţate până acum, relatează Reuters. Serviciile de urgenţă din Insulele Canare au declarat că peste 26.000 de persoane au fost evacuate până sâmbătă după-amiază, potrivit estimărilor provizorii, o creştere puternică faţă de numai 4.500 de persoane, câte erau vineri.

Flăcările violente au luminat cerul peste noapte, iar sâmbătă au fost văzute elicoptere aruncând apă în zonele din apropierea locuinţelor unde fumul se ridica în aer.

Incendiul a izbucnit miercuri într-un parc naţional muntos din jurul vulcanului Teide - cel mai înalt vârf din Spania - în condiţii de vreme caldă şi uscată.

Aproximativ 5.000 de hectare au fost devastate de flăcări până în prezent, pe un perimetru de 50 km.

Incendiul a fost de o amploare care nu a mai fost văzută până acum în Insulele Canare, a declarat preşedinta Consiliului din Tenerife, Rosa Davila. Ea a declarat că prioritatea este de a "proteja vieţile oamenilor".

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: