Justiție

Studenta abuzată a cerut sprijin, dar a fost lăsată singură

Scandalul de la SNSPA ia amploare. Studenți, foști studenți și diverși martori scot la suprafață evenimente oribile care s-ar fi produs în cadrul Facultății de Științe Politice.

Profesoara Mihaela Miroiu este acuzată că ar fi făcut „zid" în jurul lui Marius Pieleanu, acuzat că ar fi un obsedat sexual, precum Alfred Bulai. Studenta abuzată a cerut ajutorul fostului decan, Miroiu, dar nu i-a fost acordat sprijin. Iată unul dintre comentarii, publicat de cei de la Podul:

„Doamna profesoară, v-am îndrăgit mult, tare mult. Erați așa cum mi se părea că trebuie să fim noi, toate fetele și femeile, în urmă cu mai bine de 20 de ani. V-am ales și ați acceptat să îmi fiți coordonatoare de lucrare de licență, master, apoi doctorat. Sorbeam fiecare cuvânt pe care ni-l spuneați la cursuri sau în discuțiile amicale. Și am venit și v-am spus, tremurând, cum Pieleanu îmi face avansuri de câteva luni, și cum risc să nu pot intra la examenul de licență din cauza lui. Și asta pentru ca i-am refuzat avansurile.

 

Eram în primii 10 elevi din an, bursieră în toți cei 4 ani. Mi-ați cerut răgaz să vorbiți cu el, apoi mi-ați spus ca trebuie să merg să rezolv asta între 4 ochi, că nu puteți interveni în relația dintre profesor și student. Și lumea mea s-a prăbușit. Tocmai ce ne spuseseți la curs că, în cazuri de agresiune, victima nu trebuie pusă niciodată față în față cu agresorul.

Și acum, după mai bine de 20 de ani, am lacrimi în ochi când îmi amintesc. Și stare de vomă când îl văd la TV. Ați știut. Ați știut și după câțiva ani când am venit și v-am zis că nu scap de furia lui, că încearcă să mă vorbească de rău pe unde întâlnește oameni care mă cunosc, că strigă injurii după mine pe stradă când ne întâlnim întâmplător. Ați știut...".

 Până la această oră, profesoara Mihaela Miroiu nu a ieșit cu o declarație publică vizavi de acuzațiile care i se aduc. Potrivit publicației Podul.ro, Mihaela Miroiu și-ar fi retras o postare de pe Facebook în care susținea că habar nu a avut despre hărțuirea tinerelor.

Remus Pricopie (PSD) conduce SNSPA, în calitate de rector. Șeful Facultății de Științe Politice este Cristian Pârvulescu.

 

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: