Comunitate

A primit șase mii de lei la recalcularea pensiei

Un pensionar român a primit o decizie de recalculare care îi crește veniturile cu aproape 6.000 lei, în timp ce în același județ creșterea medie este de 524 lei. Datele vin de la Casa Județeană de Pensii Sibiu, unde pensia medie este ușor mai mare decât cea națională.

Recalcularea pensiilor a cauzat multe controverse, dar unii români norocoși iau în plus chiar peste 1.000 de euro de la 1 septembrie.

„Cea mai mare diferență, din Județul Sibiu, ca urmarea a recalculării este de 5.930 lei. Pensia de care acesta beneficiază este de 19.768 lei, iar după recalculare este de 25.698 lei. Cuantumurile menționate sunt brute”, au explicat oficialii Casei de Pensii Sibiu, citați de turnulsfatului.ro.

Pensiile din Sibiu au înregistrat o creștere medie de 524 lei, iar pensia medie în județ este de 2.296 de lei.

Românii cu cele mai mici pensii vor primi în continuare minim 1.281 lei pe lună, chiar dacă din recalculare a rezultat o sumă mai mică, a explicat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Casele de pensii au asaltate ca urmare a deciziilor de recalculare. Oamenii ies în stradă și reclamă că pierd mii de lei lunar. Chiar dacă nicio pensie nu scade în luna septembrie, cei cărora li se asociază o pensie mai mică la recalculare vor avea mai mult de așteptat până la indexarea pensiei, astfel că inflația îi va afecta tot mai mult pe termen mediu și chiar lung. În schimb, pensionarii care câștigă în urma recalculării vor benefia de o nouă creștere la indexarea pensiilor, așteptată pentru începutul lui 2025.

 

Vizualizări: 56

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: