Eveniment

Alertă de caniculă în orașe din sudul și vestul țării

Un val de aer cald din Africa a făcut ca atmosfera să devină insuportabilă în sudul și vestul țării și va continua și în următoarele zile.

În aceste zone temperatura resimțită s-a apropiat de 40 de grade și este doar începutul. Joi, această temperatură se va înregistra la umbră, conform specialiștilor. 

În Turnu Măgurele au fost 34 de grade Celsius, dar temperatura resimțită a fost 39. La fel de rău a fost și în vest unde s-au atins 35 de grade.

În continuare se încălzeşte foarte tare în vest şi în sud, pe unde amiaza aduce caniculă în unele zone.

Meteorologii spun că marți a fost doar începutul unui șir de zile sufocante.

„Se intensifică treptat de la zi la zi. Mâine temperaturi și mai ridicate, în jurul a 36 - 37, chiar 38 de grade. Joi 38 - 39 de grade, chiar 40 de grade în sudul României”, a spus meteorologul Elsa Hauer.

Organizația Meteorologică Mondială a anunțat că luna trecută a fost cea mai călduroasă din istorie, iar schimbările climatice sunt ireversibile. Perioadele de caniculă vor fi tot mai dese și vor avea o durată mai mare.

Efectele caniculei se resimt cel mai puternic în marile aglomerări urbane, unde construcțiile din beton și suprafețele întinse cu asfalt creează insule de căldură. Aici temperaturile sunt cu până la 10 grade mai ridicate decât la periferie.

 

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: