Stil de viață

Boala acestui secol va afecta unul din șapte locuitori ai planetei

Numărul adulților care suferă de diabet la nivel mondial va fi mai mult decât dublu până în 2050, potrivit unui studiu care dă vina pe creșterea rapidă a nivelului de obezitate și pe creșterea inegalităților în materie de sănătate.

Noile estimări prevăd că numărul va crește de la 529 de milioane în 2021 la peste 1,3 miliarde în 2050. Nu se așteaptă ca vreo țară să înregistreze o scădere a ratei diabetului în următorii 30 de ani. Constatările au fost publicate în revistele The Lancet și The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Experții au descris datele ca fiind alarmante, afirmând că diabetul depășește majoritatea bolilor la nivel global, reprezentând o amenințare semnificativă pentru oameni și pentru sistemele de sănătate.

"Diabetul rămâne una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice din zilele noastre și va crește agresiv în următoarele trei decenii în fiecare țară, grupă de vârstă și sex, reprezentând o provocare serioasă pentru sistemele de sănătate din întreaga lume", a declarat Dr. Shivani Agarwal, de la Montefiore Health System și Albert Einstein College of Medicine din New York.

Separat, ONU a prezis că, până în 2050, populația lumii va fi de aproximativ 9,8 miliarde de locuitori. Acest lucru sugerează că, până atunci, între una din șapte și una din opt persoane va trăi cu diabet.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: