Externe

Casa lui Adolf Hitler, transformată în secţie de poliţie

Lucrările pentru transformarea locului natal al lui Adolf Hitler într-o secţie de poliţie vor începe în octombrie. 

Anunțul a fost făcut luni de guvernul austriac în acest  caz controversat care a suscitat critici ani la rând.

„Începutul lucrărilor este programat pentru 2 octombrie”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

„După renovarea arhitecturală, în această clădire cu un trecut greu vor fi instalate o secţie de poliţie şi un centru de formare pentru ofiţerii în domeniul drepturilor omului”, se arată într-un comunicat emis recent.

S-a decis ca această clădire să nu fie transformată într-o casă memorială pentru ca locul în care s-a născut Adolf Hitler, la 20 aprilie 1889, şi unde şi-a trăit primii ani de viaţă, să nu devină un loc de pelerinaj neo-nazist.

Obiectivul este „ruperea durabilă a cultului care îi este dedicat lui de cercurile extremiste”, a explicat o comisie de experţi înfiinţată în 2016 de guvern.

Guvernul a purtat o lungă bătălie juridică pentru a-şi asigura proprietatea asupra acestei case din centrul oraşului Braunau am Inn (nord), la frontiera cu Germania.

Clădirea de 800 de metri pătraţi va fi îmbunătăţită cu un nou acoperiş şi va fi supusă unei extinderi.

Programul a fost amânat, iar costul lucrării este estimat în prezent la 20 de milioane de euro, proiectul fiind finanţat de stat. Iniţial, costurile se ridicau la cinci milioane de euro, notează AFP.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: