Administrație

Concluzie tristă a ministrului muncii despre pensionari

Ministrul Muncii a ajuns la concluzia sumbră că, cu pensia minimă asigurată de stat, un vârstnic nu reuşeşte să-şi asigure necesităţile.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că pensionarii cu venituri minime au dificultăţi în contextul preţurilor mari şi nu reuşesc să îşi asigure necesităţile.

„Cu pensia minimă, un vârstnic nu reuşeşte să-şi asigure necesităţile! Ne dorim să finalizăm un act normativ legat de pensii cât mai repede. Dorim, bineînţeles, să avem o creştere care să se simtă în cazul pensiei minime. În ceea ce priveşte legea pe care o pregătim, acesta este punctul principal. Valoarea de majorare o vom anunţa odată ce cercetarea din partea Băncii Mondiale va fi finalizată. Nu mai este mult până atunci”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Ea a evitat să spună la ce valoare ar trebui să ajungă pensia în România.

„Eu îmi doresc o pensie cât mai mare pentru români, nu pot spune cât să fie o pensie decentă. Dar trebuie să ţinem cont de ceea ce poate statul român acum. O pensie decentă depinde foarte mult de necesităţile fiecărui pensionar”, a declarat ministrul.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: