Economie

Cu cât a crescut consumul de energie în zilele caniculare

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că în ultima perioadă, cu temperaturi extreme, consumul de energie la nivel naţional a crescut cu peste o mie de megawaţi faţă de o zi normală de vară. El a explicat că şi producţia de energie din surse eoliene a scăzut semnificativ, având în vedere că în perioadele foarte călduroase vântul nu bate.

Întrebat, miercuri seară, cu cât a crescut consumul de energie la nivel naţional în perioada Codului roşu de temperaturi extreme, comparativ cu o zi de vară normal, ministrul Energiei a răspuns: ”Peste o mie de megawaţi”. 

”Dar sunt mai multe lucruri aici. Pe de o parte, avem intervale de timp care sunt cu mai multe provocări decât altele, cum este acest interval de seară unde ne lipseşte producţia din parcurile solare şi, pe de altă parte, în zilele foarte călduroase nu bate vântul şi atunci ne-a lipsit şi energia eoliană. Dacă într-o zi de anul trecut, cu ceva vânt, aveam undeva la 1.200, poate chiar 1.700 de megawaţi din energie eoliană, în aceste zile am avut 367, iată situaţia operativă din 17 iulie. Deci vă daţi seama, un deficit de 1.300 - 1.400 de megawaţi”, a afirmat Sebastian Burduja, la Digi 24, miercuri seară.

Ministrul ne-a recomandat să folosim aparatele electrocasnice mai mult ziua, decât seara.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: