Eveniment

Detector subacvatic performat, în dotarea Salvamont Gorj

Salvamont Gorj are în dotare cel mai performant detector subacvatic din lume, bazat pe inteligență artificială.

Unul dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume, bazat pe înaltă tehnologie şi inteligenţă artificială, a intrat în dotarea salvamontiştilor din Gorj

"Aparatul, foarte mic, compact, uşor de utilizat şi intuitiv se bazează pe înaltă tehnologie şi inteligenţă artificială, fiind recunoscut ca vârf de gamă în sectorul său de activitate. Este un echipament revoluţionar în domeniu, foloseşte un sistem de tip sonar digital pentru a scana în doar câteva secunde zona de căutare pe o rază de 50 m sub apă. Continuând tradiţia utilizării inteligenţei artificiale, algoritmii de detecţie sunt antrenaţi pentru a face diferenţa între oameni şi alte obiecte aflate în apă, marcând poziţia exactă a persoanei pierdute, astfel acoperind o suprafaţă de peste 8.000 m2 într-o singură operare", se arată într-un comunicat transmis marţi de Salvamont Gorj.

Echipamentul, unic la nivel naţional, a fost achiziţionat cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Gorj şi cu sprijinul Vodafone Romania, asigurând intervenţii mult mai facile, mai puţin costisitoare şi cu mult mai puţine riscuri pentru salvatorii acvatici şi subacvatici din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.

Vizualizări: 41

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: