Externe

Israelul a bombardat partea din Gaza unde a trimis civilii

Peste 70 de palestinieni au fost uciși în raidurile aeriene israeliene în sudul Gazei, unde Israelul a ordonat anterior civililor să caute refugiu înaintea unei ofensive terestre care se profilează, potrivit oficialilor din enclava asediată.

 

Atacurile de marți devreme au lovit case la vest și sud-est de Khan Younis și la vest de Rafah, potrivit rapoartelor locale.

 

Persoanele cu dublă cetățenie care s-au adunat în ultimele zile în așteptarea deschiderii trecerii Rafah la granița cu Egiptul au început să se apropie de zonă, dar unii au spus că stau departe din cauza atacurilor aeriene.

 

Egiptul spune că trecerea Rafah, o arteră vitală înainte de lupte și acum o rută cheie pentru aprovizionarea necesară cu disperare în enclava palestiniană asediată de Israel, nu a fost închisă oficial, dar a devenit inoperabilă din cauza atacurilor israeliene din partea Gaza.

 

Israelul și-a început bombardarea intensă a Gazei în urma unui atac devastator al luptătorilor Hamas pe 7 octombrie.

 

Cei 2,3 milioane de locuitori ai Gaza au rămas fără energie electrică, împingând serviciile de sănătate și apă în pragul colapsului, combustibilul pentru generatoarele spitalelor epuizat. Sute de mii de persoane au fost strămutate.

Vizualizări: 59

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: