Politică

Marea Britanie vrea înapoi în Uniunea Europeană

Aproximativ jumătate dintre cetățenii britanici manifestă regret față de decizia de a părăsi Uniunea Europeană (Brexit).

Aceștia argumentează că ieșirea a avut consecințe economice negative. De asemenea, ei susțin că ar trebui să se organizeze un alt referendum referitor la reintegrarea în UE în următorii 10 ani.

Amanda Marquarite Robinson, avocat și mediator acreditat la Great Russell Street Chambers din Londra și membră a Clerksroom Barristers, ridică o întrebare provocatoare: "De ce să mai așteptați?". Referindu-se la un editorial din The Guardian, care caracterizează Brexitul ca fiind cauza accidentală a declinului economic al Marii Britanii, publicația Yorkshire Bylines afirmă în mod hotărât că Marea Britanie nu a obținut sau câștigat nimic din urma ieșirii din Uniunea Europeană.

Atât conservatorii, cât și naționaliștii britanici au avut motive care nu s-au bazat pe patriotism pentru a susține ieșirea din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, un sondaj recent realizat de YouGov arată că doar 46% dintre cetățenii britanici consideră că ar trebui să se organizeze un alt referendum privind aderarea la UE în următorii zece ani.

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: