Eveniment
Medicamentul Remdesevir nu este un panaceu universal
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat marti ca in depozite mai exista 4.000 de doze de Remdesivir, folosit in terapia contra COVID-19, dar ca acest medicament nu este „un panaceu universal”, in conditiile in care nu exista un tratament specific pentru noul coronavirus.
„De la inceputul lunii iulie noi am folosit in terapia cu Remdesivir 11.820 de flacoane. In acest moment in depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol. Se adauga la cel cu Hidroxiclorochina sau Kaletra, la diferite cazuri selectate, in anumite criterii pe care medicul curant le accepta pentru pacientul respectiv. Noi trebuie sa stim ca este un tratament care se da pentru cinci zile (…), dar nu trebuie sa il vedem ca pe un panaceu universal. Nu avem un tratament specific pentru SARS-CoV-2. Avem combinatii de medicamente, pe care le folosim in anumite etape”, a precizat ministrul Sanatatii, in cadrul unei emisiuni la TVR1, citat de Agerpres.
Nelu Tataru a adaugat faptul ca in acest moment exista o transmitere comunitara accentuata a virusului, iar deciziile privind suspendarea anumitor activitati se iau in functie de evolutia locala a pandemiei si de transmiterea SARS-CoV-2 in comunitate.