Economie

MedLife trimite personalul non-critic în şomaj tehnic și reduce salariile

Conducerea reţelei medicale MedLife a luat mai multe măsuri pentru limitarea impactului crizei generate de pandemia de coronavirus, astfel că grupul va trimite personalul non-critic în şomaj tehnic, reduce cu 50% salariile echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile şi negociază cu toţi proprietarii de spaţii în care îşi desfăşoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăţilor de chirie pentru următoarea perioadă.

”Pentru a susţine colegii din linia întâi şi a asigura continuitatea medicală în regim de urgenţă şi, totodată, pentru a limita impactul financiar generat de ordonanţele prezentate mai sus, conducerea MedLife a luat următoarele măsuri: Reducerea de comun acord cu 50% a . salariilor echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile. 2. Reducerea costurilor în legătură cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic în şomaj tehnic. Costurile vor fi suportate de către Guvernul României până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depăşesc media pe economie, diferenţa va fi suportată de Grupul MedLife. Măsura va intra în vigoare începând cu 26 martie”, arată un document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O altă măsură este diminuarea programului de lucru pentru personalul administrativ cheie de la cinci la patru zile lucrătoare, începând cu 26 martie.

Alte măsuri sunt ”negocierea cu toţi proprietarii de spaţii în care îşi desfăşoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăţilor de chirie pentru următoarea perioadă, dar şi negocierea cu furnizori de servicii secundare, “not mandatory” pentru Grupul MedLife cu scopul suspendării colaborării pentru următoarea perioadă.

De asemenea, MedLife anunţă discuţii avansate cu băncile pentru creşterea lichidităţii disponibile la nivelul grupului, din partea carora ”am primit toată susţinerea, asigurându-ne deja o lichiditate confortabilă pentru un termen de 3-6 luni”.

Aceste lichidităţi completează fondurile proprii disponibile la nivelul grupului, arată MedLife.

”Mai mult decât atât, există şi o discuţie despre ce investiţii se pot face în acest moment pentru perioada post coronavirus, precum dezvoltarea de centre de tratament pentru recăpătarea funcţiilor pulmonare, testarea şi monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni medicale incompatibile cu virusul SARS-CoV-2 (boli cardiovasculare, tensiune arterială, diabet, pacienţi oncologici, etc). Avem convingerea că în viitorul apropiat, pe termen mediu şi lung, nevoia de servicii medicale va creşte substanţial. Ca urmare a acestor măsuri, conducerea MedLife consideră ca dispune de suficiente lichidităţi pentru a asigura solvabilitatea grupului în urmatoarele luni de incertitudine şi de a susţine reluarea activităţii pe măsură ce condiţiile de piaţă se vor îmbunătăţi”, arată Medlife.

 În cazul în care situaţia o va cere, compania precizează că este pregătită să impună măsuri suplimentare faţă de cele anunţate deja.

MedLife mai arată că, urmare a distanţării sociale şi a ordonanţelor cu impact direct asupra businessului, scăderea veniturilor nu poate fi cuantificată la acest moment.

MedLife este unul din cei mai mari furnizori de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară.

Acţiunile emise de MedLife sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ′′M′′.

Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 130 de unităţi medicale.

Vizualizări: 5,996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: