Economie

Minerii și energeticienii, cu pastilele în buzunar

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia au depus joi, de Ziua Energeticianului, o scrisoare deschisă la sediul PSD Dolj prin care le solicită parlamentarilor social-democraţi să intervină pentru oprirea "abuzului Ministerului Muncii şi să pună aplicare legea 197 în totalitate, aşa cum a fost votată".

Potrivit liderului sindical Nicuşor Văduva de la Termocentrala Işalniţa, parte a Complexului Energetic Oltenia (CEO), aproximativ 50 de angajaţi din cadrul companiei mor anual, din timpul activităţii, în jurul vârstei de 50 de ani, din cauza bolilor acumulate la locul de muncă, înainte de a ajunge să se pensioneze.


Conform lui Nicuşor Văduva, dacă s-ar aplica legea 197 din august 2021, angajaţii din energie s-ar putea pensiona în jurul vârstei de 53 de ani, încadrându-se în prevederile acestei legi.

"Anul trecut au murit 55 de persoane din timpul activităţii, fără a apuca vârsta de 55 de ani, pentru că sunt boli acumulate din cauza condiţiilor de lucru: boli cardiovasculare, boli de oase, neurologice. După 52-53 de ani nu mai avem niciun coleg care să vină la serviciu fără pumnul de pastile în buzunar", a declarat Nicuşor Văduva. 

Vizualizări: 842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: