Externe

Netanyahu, distrus de sondaje

Aproximativ 80% dintre israelieni cred că premierul Benjamin Netanyahu trebuie să-și asume responsabilitatea pentru deficienţele sistemului de securitate după atacul devastator din 7 octombrie al militanţilor Hamas asupra israelienilor, a arătat vineri un sondaj publicat de ziarul "Ma'ariv", relatează Rador Radio România.


Șeful de stat major al armatei, șeful serviciilor de informații militare și șeful serviciului de informații Shin Bet au recunoscut cu toții că serviciile lor nu au reușit să prevină atacul, în urma căruia aproximativ 1.400 de israelieni au fost uciși, în cea mai mortală zi din istoria de 75 de ani a Israelului.


 
 
Partenerul de coaliție al lui Netanyahu, ministrul de finanțe Bezalel Smotrich, a mai spus că guvernul și liderii sistemului de securitate nu au reușit să protejeze țara, dar premierul însuși nu a făcut încă vreo declarație clară legată de responsabilitate.

 

 
Benjamin Netanyahu a spus săptămâna aceasta că există multe întrebări cu privire la atacul din 7 octombrie și că "vom investiga totul în detaliu".

 
 

Chiar și dintre susţinătorii partidului de guvernământ Likud al lui Netanyahu, 69% au spus că acesta ar trebui să-și asume responsabilitatea.

Sondajul a arătat că Benjamin Netanyahu se situează în preferinţele oamenilor cu mult în urma fostului ministru al apărării Benny Gantz, șeful unui partid de opoziție de centru care s-a alăturat unui guvern de unitate naţională săptămâna trecută.

Astfel, 48% dintre respondenți cred că Benny Gantz ar fi un premier mai bun decât Benjamin Netanyahu, pe care îl preferă doar 28% dintre cei chestionaţi. Sondajul a mai indicat că 65% dintre israelieni sunt în favoarea invaziei terestre așteptate în Gaza. Sondajul a fost realizat pe 18 și 19 octombrie cu 510 respondenți și a avut o marjă de eroare de 4,3%, a relatat "Ma'ariv".

 

Vizualizări: 52

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: