Externe

Opt copii şi un adult, înjunghiaţi în parc

Mai multe persoane, inclusiv copii, au fost rănite într-un atac cu cuțitul în orașul francez Annecy. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne al țării. Potrivit primelor informaţii, este vorba despre un total de nouă persoane, dintre care opt sunt minori.

Atac în Franţa. Cel puţin nouă persoane, dintre care opt copii, au fost înjunghiate de un individ la Annecy, în sud-estul Franţei, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro. Potrivit acestei surse, individul a atacat copii şi adulţi într-un parc din apropierea lacului Annecy, folosind un cuţit. Trei dintre victime au viaţa în pericol.

 
Doi copii ar fi fost grav răniți în urma atacului cu cuțitul, potrivit BFM TV. Micuții au cu toții vârsta de aproximativ trei ani, au adăugat polițiștii. Ministrul de Interne Gerald Darmanin a declarat că un suspect a fost arestat „datorită intervenției rapide a poliției”. TF1 relatează că premierul Elisabeth Borne şi ministrul de Interne Gérald Darmanin se vor deplasa la locul atacului. 



Suspectul atacului a declarat poliției că este un solicitant de azil sirian, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliției, sub rezerva anonimatului. Identitatea presupusului atacator este în curs de verificare și nu a fost confirmată, potrivit sursei, care a adăugat că se crede că acesta este necunoscut serviciilor de securitate.

 
Politicianul Antoine Armand a scris pe Twitter că cei mici au fost atacați într-un loc de joacă, descriind atacul ca fiind „abominabil”. La Paris, politicienii au întrerupt o dezbatere pentru a ține un moment de reculegere pentru victime, potrivit BFMTV.

Vizualizări: 63

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: