Economie

Parcul fotovoltaic Rovinari Est, ce se întâmplă după retragerea chinezilor

Licitațiile organizate de CE Oltenia - OMV pentru realizarea a patru parcuri fotovoltaice în Gorj și Dolj nu sunt finalizate.

Christina Verchere, reprezentant OMV, a fost întrebată într-un interviu: Ce se întâmplă cu licitaţia pentru parcurile fotovoltaice organizată de compania Parc Fotovoltaic Rovinari Est, după retragerea chinezilor?

"Suntem parteneri cu Complexul Energetic Oltenia în acest proiect. În calitate de acţionari ai companiei de proiect, ştim că procesul de licitaţie este în desfăşurare, analiza ofertelor continuă, iar ancheta Comisiei Europene nu interferează cu acest proces, pentru că avem şi alte oferte", a răspuns directorul general al companiei OMV Petrom.

Parcul fotovoltaic Rovinari Est ale SE Rovinari va fi construit pe halda interioară Rovinari Est ale SE Rovinari. Parcul fotovoltaic se află la cca 4,5 Km distanță de Termocentrala Rovinari.

Valoarea totală a proiectului este de 516.684.191 lei (echivalent în lei a 104.090.453 euro), din care valoarea maximă asigurata din Fondul pentru Modernizare este de 361.678.933 lei (echivalent în lei a 72.863.317 euro-70% din valoarea totală a Proiectului).
 

 

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: