Eveniment

Rețea de trafic de bebeluși, cu ramificații în România

Zeci de tinere din Europa, printre care și românce, au fost traficate, închise și exploatate de o grupare condusă de un medic ginecolog din Creta.  

Cel puțin 30 de tinere erau ținute în cel puțin 14 case, unde rămâneau însărcinate împotriva voinței lor, apoi, nășteau bebeluși.

Printre clienți grupării se numărau bărbați singuri care doreau copii, cupluri infertile sau chiar persoane de același sex, scrie protothema.gr.

Potrivit sursei menționate anterior, un bebeluș născut de o mamă surogat era vândut chiar și cu 120.000 de euro.

Nouă persoane, printre care și o româncă, au fost arestate în Creta pentru cel puțin zece infracțiuni ce au legătură cu traficul de persoane, adopții ilegale și recoltarea ilegală de ovule.

Un ginecolog, deosebit de cunoscut în Creta, este „creierul” rețelei de trafic de bebeluși care își avea sediul în Chania și care a fost recent destructurată de autorități.

Bărbatul de 73 de ani ar fi înființat, în colaborare cu lucrătorii de la centrul pe care îl conducea, un „parashop” pentru vânzarea și comercializarea de bebeluși. Un bebeluș născut de o mamă surogat era vândut chiar și cu 120.000 de euro, 70% din profit fiind încasat de grupare.

Lista lor de clienți includea cupluri fără copii, cupluri de același sex sau bărbați singuri, care doreau să devină părinți. Cei care doreau să cumpere un copil făceau coabitări virtuale cu femei folosite de grupare ca mame surogat, femeile nășteau copiii, apoi îi predau și divorțau.

Rețeaua ar fi fost formată din ginecologul în vârstă de 73 de ani, un embriolog, un biolog și încă trei femei, care lucrau la clinica menționată ca secretare, dar și trei „brokeri” care se aflau la Atena, Salonic și în România și care aveau sarcina de a găsi femei, în principal din țările din balcanice și din Europa de est, și de a le convinge să coopereze cu gruparea în schimbul unei sume de bani.

Vizualizări: 59

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: