Economie

România, pe primul loc în Europa la utilizarea energiei eoliene

România a fost vineri pe primul loc în Europa în ceea ce privește utilizarea energiei eoliene, arată cifrele prezentate pe platforma windeurope.org. 

La capitolul producție de energie eoliană, România a fost pe locul 6. Potrivit statisticilor, anul trecut, energia eoliană a acoperit 15% din cererea de energie electrică a UE. În unele zile, a acoperit peste 100% din cererea de energie electrică a unor state membre.

Statisticile sunt actualizate în fiecare zi, iar cifrele au arătat că vineri, România a fost liderul european în ceea ce privește utilizarea energiei electrice. Procentul de vineri al României a fost de 29%, iar pe locurile următoare s-au situat Lituania (25%), Spania (21%) și Suedia (20%). În primele zece țări din Europa au mai fost Croația(18%), Marea Britanie (17%), Danemarca (16%), Grecia (12%), Olanda (12%) și Germania (8%).

În ceea ce privește producția de energie eoliană, cu echipamente de pe uscat și de pe apă, vineri, România a fost pe locul 6. Echipamentele din România au avut un randament de 43 Gigawați-oră.

Clasamentul se modifică zilnic în funcție de condițiile meteorologice și de piață. Informațiile sunt obținute din 15.000 de puncte de colectare a datelor.

Vizualizări: 46

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: