Economie

România va dubla capacitatea de tranzit a cerealelor ucrainene

România va dubla volumul de cereale din Ucraina care vor tranzita canalul Sulina.

Astfel, de la două milioane de tone pe lună, în perioada următoare peste patru milioane de tone vor pleca la export, lunar, pe principala rută navală din Delta Dunării.

Pentru asta, se vor realiza două proiecte, care totalizează o investiție de aproape 18 milioane de euro, din care 85% sunt bani europeni.

Anunțul de creștere a capacității de transport pe brațul Sulina a fost făcut, vineri seară, la Galați, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după o întâlnire cu reprezentanți ai Comisiei Europene, Ambasadei Statelor Unite și ai guvernelor Ucrainei și Republicii Moldova. Oficialii au declarat că, după atacurile recente din porturile Izmail și Reni, traficul pe Dunăre trebuie să se dubleze.

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a precizat că se va lucra non-stop: "Creștem numărul de piloți care să aducă navele pe canalul Sulina. Și până la sfârșitul lunii august vom avea cei 60 de piloți la care ne-am angajat. Și, de asemenea, avem proiectul european care se va termina în octombrie, care va permite navigarea pe Sulina 24 de ore, șapte zile pe săptămână".

În prezent, aproape 500 de nave tranzitează canalul Sulina în fiecare lună.

Vizualizări: 56

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: