Eveniment

Simona Halep a fost audiată la Londra în procesul de dopaj

Simona Halep va afla în curând dacă se va putea întoarce în circuitul tenisului de performanță, sportiva fiind audiată de Tribunalul Independent de la Londra.

Simona Halep a fost, în sfârșit, audiată de Tribunalul Independent de la Londra în cazul de dopaj care i-a întrerupt cariera în urmă cu aproape 9 luni, când un test antidoping a ieșit pozitiv la o substanță interzisă.

Halep și-a susținut nevinovăția în fața unei comisii independente după trei amânări consecutive. Verdictul ar putea veni în următoarele două săptămâni.

Simona Halep a fost audiată de o comisie din cadrul Sport Resolutions, un organism independent de la Londra, unde se solutionează disputele sportive.

După opt luni de așteptare și trei amânări, această agenție va lua o decizie în cazul Simonei Halep, dupa audierea sportivei care a adus lămuriri cu privire la cele două acuzații care i se aduc. Prima este de dopaj cu Roxadustat, iar a doua: nereguli apărute în pașaportul biologic.

Simona Halep a negat cu vehemență că ar fi luat vreodată intenționat substanțe interzise în sport, cu atât mai puțin Roxadustat despre care spune că nici nu știa că există.

Simona Halep: "Nu auzisem niciodată despre această substanță așa că nu aveam habar cum ajunsese să fie depistată în urina mea. Experții au muncit mult pentru a afla motivul acestei contaminări și au descoperit astfel că a fost vorba despre contaminarea accidentală a suplimentelor și de aceea a fost găsită o cantitate atât de mică".

Președinții a 12 federații de tenis din Europa consideră nedrept faptul că judecata a fost întârziată.

Oricare ar fi deznodământul la tribunalul de la Londra, decizia va fi dezbătută apoi Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Din păcate, perioada lungă scursă de la ultimul meci de tenis al Simonei Halep, când era locul 9 în ierarhia mondială, și până acum, a dus și la cea mai mare cădere în clasament din ultimii zece ani, pană pe locul 50 în clasamentul WTA.

 

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: