Administrație

Șoferii, puși să plătească deszăpezirea

Guvernul a modificat regimul circulației pe drumurile naționale, iar în cazul în care vor exista șoferi care nu vor respecta restricțiile de circulație impuse pe anumite drumuri și vor rămâne blocați, atunci aceștia vor plăti factura pentru intervenția autorităților. De multe ori, autoritățile închid drumuri când sunt ninsori foarte puternice, dar mulți șoferi ignoră semnele de circulație și se aventurează pe porțiuni de drum închise.

Astfel, conducătorii auto care pătrund pe astfel de sectoare și rămân blocați sau produc accidente de circulație vor fi nevoiți să suporte cheltuiala echipei de intervenție, informează Antena 3 CNN.

 

 
Aceleași prevederi se aplică și în cazul în care se produc accidente de circulație pe astfel de drumuri de către șoferii ale căror autovehicule nu sunt dotate cu anvelope de iarnă în situația în care sectorul de drum impune acest lucru.

  
La fel se va întâmpla şi în cazul șoferilor ale căror vehicule depășesc masa maximă totală autorizată pe un anumit sector de drum.

 

 

În aceste situaţii, conducătorul auto va primi un proces-verbal acasă, după care, în termen de 15 zile, este nevoit să achite suma pentru costul intervenției.
 

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: