Comunitate

Țuica de prune, leac pentru unele afecțiuni

Cercetarile dovedesc ca, in cantitati moderate, palinca de prune poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si bilei. In palinca se gasesc 6 substante care hranesc celulele rosii din organism.

Palinca de prune nefiarta reprezinta un remediu fara concurenta cand vine vorba de frectii. Pe timpuri, taranii faceau frectii cu palinca pentru tratarea racelilor, reumatismului, pentru activarea circulatiei sanguine si pentru alungarea durerilor de cap.

Calitati terapeutice palinca: palinca intareste anemicii si combate constipatia; palinca ajuta la reglarea functiilor hepatice, datorita cotinutului bogat de vitamine (A, B, C, D1 si D2), nedegradabile termic si usor de asimilat; palinca se recomanda in dischinzeii biliare, disfunctii ale ficatului provocate de o slaba irigare cu sange a acestuia sau chiar constipatie; pentru efecte maxime, palinca este indicata ca aperitiv cu 15 minute inainte de servirea mesei de pranz pentru ca favorizeaza absorbtia nutrientilor din alimente; in cantitati mici, s-a dovedit ca acesta poate fluidifica sangele, prevenind astfel formarea cheagurilor de sange, are un efect pozitiv asupra neuronilor si poate stimula memoria; consumul moderat la persoanele de peste 60 de ani amelioreaza capacitatile cognitive si reduce riscul de dementa si Alzheimer.

Autoritatile din domeniul sanatatii au stabilit limitarea consumului de alcool la 2 pahare/zi (20-30g de alcool) pentru barbati si la un pahar/zi (10-15 g alcool) pentru femei, aceste cantitati fiind considerate suficiente pentru a asigura buna dispozitie, fara riscul efectelor nocive pe termen lung.

Palinca fiarta si calitatile ei terapeutice:
Din cele mai vechi timpuri, taranii s-au tratat cu palinca fiarta. Aceasta are proprietati de tratare, ameliorare si prevenire a unor boli. Vaporii calzi de alcool etilic produc o dilatare a vaselor capilare din plamani, permitand o mai buna oxigenare a sangelui. In acest fel se usureaza intrarea oxigenului in sange si eliminarea dioxidului de carbon. Decongestionarea pulmonara astfel obtinuta scade riscul de pneumonie;

Palinca fiarta contribuie la reglarea concentratiei glucozei din sange si muschi, in cazul unor eforturi fizice de lunga durata;

Palinca fiarta ajuta la prevenirea arterosclerozei si a infarctului miocardic, fiind recomandata si in cazul anemiilor, in cantitati de maxim 30ml/zi;

Creste viteza de producere a hemoglobinei si a hematiilor si are un continut bogat de fier;
Un alt efect pe care il are palinca fiarta e acela ca are proprietatea de a curata depunerile de colesterol de pe artere;

Tot in caz de raceala, palinca mai poate fi folosita si pe post de solutie pentru frectie. Prin acest proces, corpul incepe sa transpire abundent si sa elimine prin piele toxinele;

In mod surprinzator, palinca fiarta ajuta ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradeaza prin incalzire si care au o actiune benefica, de regenerare, asupra ficatului.
Sursa: sfatnaturist.ro

 

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: