Externe

Ucis de mușcătura de păianjen

Autoritățile italiene au anunțat un al doilea deces cauzat de păianjenul vioară în peninsulă de la începutui verii lui 2024. Tânărul de 23 de ani a murit în dimineața zilei de sâmbătă, 17 august, la un spital din orașul Bari.

Păianjenul vioară (Loxosceles rufescens), de dimensiuni mici și deosebit de otrăvitor, este responsabil de două tragedii în această vară în Italia. Primul a fost Franco Aiello, un jandarm sicilian în vârstă de 52 de ani, care a murit în luna iulie.

Tânărul de 23 de ani a încetat din viață din cauza șocului septic și a insuficienței generale a organelor sale vitale la mai bine de o lună după ce a fost mușcat de picior, scrie HotNews.ro.

 

Internat la un spital din orașul Bari din regiunea Puglia, Giuseppe Russo a crezut inițial că a fost mușcat de un țântar, dar punctul de pe picior s-a umflat tot mai mult, ducând la necroză.

Catalogul Mondial al Păianjenilor administrat de Muzeul de Istorie Naturală din Berna arată că numele păianjenului vine de la o pată în formă de vioară pe capul insectei.

Loxosceles rufescens are dimensiuni mici, până la 7,5 mm și este întâlnit în Europa doar în țările mediteraneene.

 

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: