Economie

Un nou plan pentru reducerea emisiilor de carbon

Carnea roșie și lactatele să fie mai scumpe, iar puiul, legumele și fructele - mai ieftine! Așa sună noul plan al Băncii Mondiale pentru reducerea emisiilor de carbon, în sistemul agroalimentar.  

 

Iar regândirea sistemului de subvenții s-ar reflecta în creșterea prețurile la raft chiar și cu 60 de procente la anumite produse.

Prin noul raport publicat, creditorul financiar internațional propune reducerea subvențiilor pentru producătorii de carne roșie, considerați mari poluatori, și relocarea sumelor către producătorii de fructe, legume, dar și către crescătorii de păsări, domenii considerate mai prietenoase cu mediul.

Sistemul alimentar este responsabil pentru o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Potrivit raportului, țările ar trebui să acorde anual 260 de miliarde de dolari pentru alternativele mai puțin poluante, adică de 18 ori mai mult decât acum.

 

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: