Comunitate

Unde găsiți zăpezi de poveste

Chiar dacă temperaturile sunt mult peste medie, sunt zone ale țării unde a nins. La Lupeni, în Hunedoara, zăpada are o palmă.

La munte este zăpadă cât vezi cu ochii. Turiștii se bucură din plin la Rânca, în județul Gorj. Atenție, aveți nevoie de lanțuri la mașină pentru a urca.

În Maramureș, la Cavnic, este un peisaj alb care îți taie răsuflarea.

Sâmbătă, vremea va fi vântoasã în toatã ţara, astfel cã vor fi viteze în general de 45...60 km/h, iar în timpul zilei în Oltenia, Muntenia şi Transilvania local vor fi rafale de 70...80 km/h. La munte vor fi viteze de 90...100 km/h, iar la altitudini mari în vestul Carpaţilor Meridionali rafalele vor depãşi 110...120 km/h.

Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice şi local în rest. Acestea vor fi mixte în vest şi în sud, în rest vor predomina ninsorile, iar în zona montanã local va ninge moderat cantitativ (15...25 l/mp). În Maramureş, Transilvania, dar pe arii restrânse şi în Moldova va ninge viscolit, iar la munte va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusã şi zãpadã troienitã.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime se vor situa între -6 şi 8 grade, cu cele mai mari valori în sud-vest.

Galerie foto



Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: