Comunitate

Ursoaica nu era turbată

Apar noi dezvăluiri în cazul fetei de 19 ani, atacată de un urs pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi și aruncată într-o prăpastie. Medicii legiști spun că tânăra a murit din cauza rănilor provocate de căzătură, aceasta având „politraumatisme și răni incompatibile cu viața”.

Medicii legiști au dezvăluit că fata avea răni provocate de căzătura în prăpastie, ele fiind „incompatibile cu viața”. Pe corpul tinerii au fost găsite multiple traumatisme, care i-au provocat hemoragii interne, în urma căzăturii în râpă, de la aproximativ 200 de metri înălțime.

Rana provocată de animal, înainte ca tânăra să cadă în prăpastie, nu era atât de gravă încât să îi pună viața în pericol.

Ursul care a atacat şi omorât o turistă de 19 ani pe Jepii Mici nu era turbat, potrivit reprezentanților de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„Vorbim despre un exemplar cu vârste cuprinse între patru și cinci ani, care a ajuns la laboratorul DSVSA Prahova. S-au constatat că nu există leziuni. Femela nu era gestantă, nu era în lactație, iar la examenul anatomopatologic și virusologic nu s-a confirmat prezența rabiei”, susține Alexandra Bociu, președinte ANSVSA.

Diana Maria, tânăr de 19 ani, era însoțită de iubitul său, atunci când a fost atacată de urs marți, 9 iulie, pe traseul Jepii Mici.

Iubitul tinerei a fost cel care a sunat prima dată la 112, la ora 15.45, pentru a anunța că se află pe traseul Jepii Mici și că pe urmele lor se află un urs.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: