Comunitate

Vine furtuna, conduceți prudent!

Meteorologii au emis, miercuri, două alerte vizând fenomene meteo de instabilitate atmosferică puternică, ploi torențiale, vijelii și grindină.

Atenționarea meteo Cod Portocaliu, care vizează și județul Gorj, intră în vigoare la ora 14:00 și este valabilă până la ora 23:00. În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române vă informează că, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de cod galben, respectiv portocaliu de instabilitate atmosferică, averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină valabile de astăzi, 5 iulie a.c., ora 12:00 până la data de 6 iulie a.c., ora 02.00.

În acest context recomandăm conducătorilor de autovehicule:

- să ruleze cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condițiilor de drum;

- să nu bruscheze comenzile vehiculului;

- să crească distanța între vehicule;

- să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcției de mers;

- să nu staționeze pe banda de urgență a autostrăzilor și să pornească luminile de avarie când situația o impune. În cazul în care considerați că vizibilitatea nu vă mai permite deplasarea în siguranță, vă sfătuim să opriți în primul spațiu de servicii și să așteptați încetarea averselor torențiale;

- nu opriți și nu staționați pe marginea carosabilului în zone cu copaci mari pe care rafalele de vânt îi pot doborî!

 

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: