Externe

Vremea capricioasă provoacă dezastre în Europa

Grindina cât mingea de tenis a distrus aproape toate clădirile dintr-un oraș german unde este stare de dezastru.

Răcirea bruscă a vremii a adus cu sine și furtuni puternice. S-a întâmplat și în sudul Germaniei, dar și în Cehia, unde mai multe localități au fost inundate în urma unor ploi torențiale.

Furtuni violente au făcut prăpăd și în landul Bavaria din sudul Germaniei. Cel puțin o persoană a murit, strivită de un arbore care s-a prăbușit pe cortul în care se afla. Un bărbat a fost rănit după ce casa i-a fost lovită de trăsnet și a luat foc.

Într-unul dintre orașe a fost declarată starea de dezastru: 80% dintre clădiri au fost distruse acolo de bucățile de grindină cât mingile de tenis.

Mii de oameni au rămas fără energie electrică și numeroase mașini au fost distruse de copaci smulși din rădăcini.

În Spania, după o perioadă caniculară care a provocat multe incendii de vegetație, regiunile mediteraneene ale peninsulei au fost lovite în plin de o furtună cu ploi abundente, vânt puternic și grindină.

Catalonia, Valencia și insulele Baleare au fost cele mai afectate. În Mallorca, o navă de croazieră cu câteva mii de turiști la bord s-a lovit de docurile din Palma și mai multe persoane au fost rănite ușor.

În nordul Spaniei, temperaturile au scăzut brusc până la 17-18 grade Celsius, cu mult sub media obișnuită pentru această perioadă a anului.

 

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: