Economie

Caută consultant pentru banii din Fondul de Modernizare

Ministerul Energiei a lansat în sistemul electronic de achiziții publice o consultare de piață în scopul selectării de consultanți pentru ghidurile de finanțare și pentru evaluarea proiectelor aferente Fondului de Modernizare, deși are oameni într-o direcție de fonduri europene care a fost suplimentată în acest an, inclusiv în scopul gestionării Fondului, arată e-nergia.ro.

Practic, vor fi două tipuri de servicii. Unul de “consultanță permanentă în gestionarea Fondului pentru modernizare”, atribuibil printr-un acord cadru, pe patru ani. Celălalt de “consultanță pentru elaborarea ghidurilor”. “Acest serviciu se va presta pe toată perioada derulării acordului cadru, astfel: număr estimat de ghiduri: 8 programe cheie x n (n – reprezintă numărul de ghiduri identificare a fi lansate) Timp estimat: 6 luni”, scrie în anunț.

Fondul de Modernizare este un instrument financiar pus la dispoziția României și a altor 9 țări mai puțin dezvoltate din UE, pentru a finanța investiții în sectorul energetic cu bani strânși din vânzarea certificatelor de emisii de CO2.

Pentru România, suma ar putea ajunge la 15 miliarde de euro, iar unele tipuri de investiții au fost aprobate deja la finanțare (proiectele pe gaze și fotovoltaic ale Complexului Energetic Oltenia, sau câteva linii noi ale Transelectrica) și urmează altele.

 

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: