Social-media

Papa Francisc spune care sunt păcatele jurnaliștilor

Papa Francisc a denuntat sambata „dezinformarea” si stirile false, care, in incercarea de a influenta opinia publica, reprezinta „primul pacat al jurnalismului”, relateaza AFP.

„Dezinformarea este primul dintre pacatele, greselile – sa spunem asa – ale jurnalismului”, a declarat el in timpul unei audiente la Vatican pentru inmanarea unui premiu jurnalistic in prezenta jurnalistilor italieni. 

 
„Dezinformarea este unul dintre pacatele jurnalismului. Ele sunt in numar de patru: dezinformarea, atunci cand un jurnalist nu informeaza sau informeaza prost; calomnia (uneori folosita); defaimarea, care este diferita de calomnie, dar distruge; iar al patrulea (…), dragostea pentru scandal”, a declarat papa argentinian, citat intr-un comunicat al Vaticanului, informeaza Agerpres.

 
„De exemplu, manipularile celor care raspandesc stiri false din interes pentru a influenta opinia publica ma ingrijoreaza”, a explicat el, facand apel la „o explozie de responsabilitate” in „situatia dramatica prin care trece Europa, prin continuarea razboiului din Ucraina”.

   
„Speranta mea este sa dam spatiu vocilor pacii, celor care se angajeaza sa puna capat acestui conflict, precum si atator altora”, a insistat el.

 
Un comunicator talentat, papa argentinian in varsta de 86 de ani, care urmeaza sa viziteze Mongolia saptamana viitoare, a acordat de la alegerea sa numeroase interviuri, fiind mult mai deschis si mai confortabil in acest exercitiu decat predecesorul sau Benedict al XVI-lea.

 

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: