Politică

Ciucă își amenință miniștrii

Președintele PNL Nicolae Ciucă a transmis un avertisment pentru miniștrii liberali în ședința partidului care a avut loc miercuri dimineață, 23 august.

Potrivit unor surse Ziare.com, Nicolae Ciucă i-a avertizat pe miniștrii liberali că „cine nu face analiză serios de reducere a posturilor de șefi care nu se justifică și de stabilitate a unor salarii corecte pentru ei, pleacă acasă urgent”.

La începutul lunii august, premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe Marcel Boloș au anunțat măsurile de reducerea cheltuielilor publice convenite în cadrul Coaliției. Unele măsuri se vor aplica imediat după aprobarea ordonanței de urgență, celelalte la termene stabilite în ordonanță.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a spus după întâlnirea cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, că măsurile convenite în coaliție sunt „prima reformă reală în sistemul bugetar. E pentru prima oară când un guvern își asumă o astfel de abordare”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că reformele din sectorul bugetar sunt necesare și pentru că au fost convenite cu Comisia Europeană, astfel încât fondurile europene destinate României să nu fie blocate.

„E timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare. Cei care merg la serviciu să se joace pe Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci”, a argumentat premierul.

Printre măsurile anunțate de Marcel Boloș s-a regăsit reducerea numărului de secretari și subsecretari de stat cu 20%, precum și scăderea de la 12% la 8% a numărului de posturi de șefi în administrația publică.

Vizualizări: 59

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: